Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 4 mars, 2024 - 14:37Uppdaterad: måndag, 4 mars, 2024 - 15:32
  • Bedrägeriförsök har gjorts i Ålands idrotts namn. Arkivbild.

Ålands idrott och Ålcom utsattes för bedrägeriförsök

Förra veckan varnade Ålands idrott via sina sociala medier att flera av deras medlemsorganisationer blivit utsatta för bedrägeriförsök.  

Ålands idrott skriver på sin Facebooksida att bedragarna är pålästa och har mejlat medlemsorganisationernas kassörer från vad som verkar vara från Ålands idrott ordförandes mejladress. De har blivit uppmanade att göra en snabb utlandsbetalning. Ålands idrott uppmanar alla att först ringa upp och bekräfta vem som är avsändaren innan en sådan typ av utbetalning görs.  

Även Ålcom informerade att flertalet av deras kunder har utsatts för “nätfiskeförsök per e-post" i företagets namn. De påminner om att de aldrig ber kunder om inloggningsuppgifter eller någon form av användarnamn genom att klicka på länkar.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »