Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 13 oktober, 2022 - 13:31Uppdaterad: torsdag, 13 oktober, 2022 - 14:05

Ålänningar är förhållandevis friska

Ålänningarna är förhållandevis friska i jämförelse med landet som helhet. Det konstaterar Åsub som nyligen gett ut en rapport om ålänningarnas hälsa.

I rapporten har Åsub bland annat sammanställt statistik över dödsorsaker. Man skriver att de vanligaste dödsorsakerna på Åland är dödsfall till följd av cancersjukdomar samt hjärt- och kärlsjukdomar. Ungefär 200 ålänningar per år insjuknar i cancer, och antalet som avlider till följd av cancer ligger på drygt 80 personer per år.

Åsub har också tittat på antalet aborter som gjorts på Åland. 79 aborter gjordes 2021, jämfört med övriga Finland ligger Åland lite högre i statistiken. Åsub lyfter också fram antalet TBE-fall, de var 24 stycken på Åland i fjol.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »