Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 29 mars, 2022 - 15:06Uppdaterad: tisdag, 29 mars, 2022 - 17:10
  • Trobergshemmet i Mariehamn. Foto Eva Ringbom-Fonsell

Äldrerådet kräver sänkta avgifter på Trobergshemmet

Den som bor på Trobergshemmet har, om man bara får ut minimipensionen, 112 euro kvar när boende- och omsorgsavgiften på 85 procent är betalt.

Det ska räcka till allt som inte ingår i boendet. Den som får 1.500 euro i pension får lite mer, 202 euro över. Det är för lite, menar Mariehamns äldreråd, som nu kräver att avgiften sänks till 80 procent, eller – återigen i sämsta fall – sex euro lägre avgift i månaden.

Avgiften har tidigare varit just 80 procent, men har sedan i något skede höjts till 85 procent. Det hävdar äldrerådet som menar att en sänkning tillbaka till 80 procent skulle innebära ett slags normalisering.

- Det har framkommit att det blir så lite pengar kvar, alldeles för lite om man tänker att man vill köpa någonting, kanske en tidning eller lite kläder, säger Ulla Andersson, viceordförande i äldrerådet.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »