Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 29 november, 2022 - 14:15Uppdaterad: tisdag, 29 november, 2022 - 17:07

Amalias limonadfabrik vill växa genom nyemission

I förra veckan inledde Amalias limonadfabrik en emission där både bolagets befintliga ägare och allmänheten har möjlighet att teckna aktier.

Bolagets huvudägare och vd Tony Asumaa säger att målsättningen med emissionen först och främst är att få in tillräckligt med kapital för att kunna förvärva företagen Johannas hembakta och Mercedes Chocolaterie där man i dag är delägare.

- Vi vill fusionera dem, få allt under ett och samma tak här i Lemland och på den vägen uppnå synergier, säger han.

En annan målsättning är att investera i solpaneler på anläggningen för att generera så mycket som en tredjedel av den egna elförbrukningen. Därutöver finns planer på att flytta bageriverksamheten till Lemland och Amalias limonadfabrik och då behövs medel för att bygga ändamålsenliga utrymmen.

Tony Asumaa säger att emissionen har börjat bra och att de är på god väg att uppnå minimimålet om emitterade aktier till ett värde av 86.400 euro. Bolaget söker högst 675.000 i nytt kapital. Emissionen avslutas senast den 15 april.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »