Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 25 juli, 2024 - 21:15Uppdaterad: fredag, 26 juli, 2024 - 11:43

Användarrekord i Ålcoms nät under evenemangstunga dagar

Ålcom rapporterar att de nu har rekordmånga användare kopplade till sitt mobilnät.

Under onsdagen var hela 45 000 enheter inkopplade på 4 och 5G-nätet, sammanlagt 38 terabyte data överfördes. Motsvarande period brukar siffran ligga på runt 35 000 användare, säger Ålcoms vd Tom Bengtsson.

En vanlig dag brukar Ålcoms mobilnät ha mellan 10 och 15 000 användare. Användarrekordet är direkt kopplat till de evenemang som nu pågår på Åland.

Merparten av användarna är uppkopplade till master i Mariehamn men man ser också en ökning i masten vid Vikingamarknaden i Saltvik vilket utmanat kapaciteten en aning. I Mariehamn gör 5G så att nätet har större kapacitet.

Ålcom var förberedda på belastningen och hade satsat lite extra på Mariehamn inför evenemangen, säger Tom Bengtsson.
 
Det stora antalet användare betyder enligt Bengtsson att det är besöksrekord på Åland just nu.  
–  Hur många användare det är i nätet korrelerar direkt med hur många besökare det är på Åland, det är jätteroligt för oss att se att det är jättemånga som kommit till Åland just nu, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »