Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 27 september, 2023 - 11:09Uppdaterad: onsdag, 27 september, 2023 - 13:35
  • Christian Nordas, Foto: Tomas Tornefjell, arkivfoto från 2018

Avgående vatten-vd: "Skydda dricksvattentäkterna"

Ålands vatten ska ta fram en mer detaljerad plan för vad det skulle kosta att börja använda havsvatten som dricksvatten, det säger Christian Nordas som lämnar posten som vd när han går i pension under våren 2024. 

- Styrelsen har omfattat en plan där vi är tvungna att ta vatten ur havet för att vi ska ha dricksvatten i framtiden, säger Christian Nordas. 

Planerna på ett eventuellt avsaltningsverk har presenterats tidigare och de politiska åsikterna går isär om hur vattenförsörjningen ska se ut i framtiden. Men Nordas påpekar att det finns flera alternativ och Ålands vatten jobbar på att ta fram så mycket underlag som möjligt så att politikerna kan ta väl grundade beslut. 

Det behövs åtgärder för att förbättra vattenkvaliteten i våra vatten och då tycker jag att dricksvattentäkterna bör prioriteras, säger Christian Nordas. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »