Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 7 september, 2024 - 17:51Uppdaterad: lördag, 7 september, 2024 - 17:58
  • Juniorerna från Jomala FBK. FOTO: Amira Boughdiri
  • Jomala FBKs kårchef. Bosse Karlsson FOTO: Amira Boughdiri
  • Valter Dunder, 5 år fick testa på att släcka en brand. FOTO: Amira Boughdiri
  • Edith, Johanna och Valter Hjerling uppskattade evenemanget. FOTO: Amira Boughdiri

Barn fick upptäcka räddningstjänstens värld på nära håll på Blåljusdagen

I helgen ordnades Blåljusdagen. Ett uppskattat och välbesökt evenemang bland barnfamiljer som arrangeras för sjätte gången av Ålands brand- och räddningsförbund. 

Jan Lindgren, ordförande för Ålands brand- och räddningsförbund säger att man hoppas på att locka fler människor till verksamheterna, väcka intresse och visa vad myndigheterna gör så att man får en djupare insikt.  

Under dagen fanns det möjlighet att se på Gränsbevakningens överflygning med Superpuman, titta på Sjöräddningens båtar och även ta en kort åktur ute på sjön. 

Många myndigheter visade upp sig under evenemanget, på plats fanns bland annat Polisen, Tullen och Ålands hälso- och sjukvård. 

Familjen Hjerling som valde att besöka Blåljusdagen uppskattade evenemanget. 

–  Det är så roligt att få titta på Räddningsverkets arbete och alla fordonen. Det roligaste var båtturen och att vi fick titta runt på Michael Sars, säger Johanna Hjerling.  

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »