Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 16 april, 2024 - 05:46Uppdaterad: tisdag, 16 april, 2024 - 11:03
  • Ledande landskapsåklagare Roger Eriksson. Arkivfoto.

Bättre bemanningsläge men intensivare arbetsperioder är att vänta för Ålands åklagardistrikt

Personalsituationen vid Ålands åklagardistrikt har förbättrats men sparåtgärder för Åklagarmyndigheten gör att intensivare arbete är att vänta i perioder.

Det säger ledande landskapsåklagare Roger Eriksson.  

För ett år sedan arbetade en av tre åklagare på Ålands åklagardistrikt och man saknade en tid också en sekreterare. Personalbristen ledde till att vissa åtalsprövningar drog ut på tiden, något man fortfarande märker av.

Roger Eriksson hoppas att man ska vara i kapp med arbetet efter sommaren.  
Just nu rekryterar man två åklagare, en av tjänsterna är Roger Erikssons då han planerar att gå i pension. Eriksson är hoppfull kring att få sökande till tjänsterna. 

På frågan hur han ser på framtiden för Ålands åklagardistrikt svarar Roger Eriksson att för hela Åklagarmyndigheten i landet finns stora utmaningar i och med spardirektiv.  
– Det blir mera arbetsintensiva perioder, men så är det överallt och det är bara att bita ihop och jobba på det man hinner med, säger Roger Eriksson.   
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »