Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 5 september, 2024 - 12:44Uppdaterad: torsdag, 5 september, 2024 - 12:45
  • Jomala satsar på en gc-väg längs Kalmarnäsvägen. Arkivfoto.

Det blir gc-väg längs Kalmarnäsvägen

Fullmäktige i Jomala godkände tilläggsmedel för en rad infrastrukturprojekt som är på gång inom kommunen. 

Det är fyra olika projekt som beviljas tilläggsmedel. Gång- och cykelbana längs med Kalmarnäsvägen får den största summan med 420 000 euro. Dessutom beviljades 90 000 euro för inlösning av mark och kostnader för lantmäteri.   

I ärendet om gc-vägen föreslog Kristian Aller att det inte skulle beviljas mer tilläggsmedel och att upphandlingen avbryts. Det förslaget vann inte något understöd. Mona Karlsson ville återremittera ärendet till förvaltningen för att utreda om upphandlingen kan delas upp i etapper. Men kommunstyrelsens förslag om att bevilja pengarna vann efter omröstning. 

Övriga projekt som får tilläggsmedel är förverkligande av gaturitningar för Österhagsvägen för 150 000 euro, planeringskostnader för Solbergets gaturitningar för 5 000 euro samt anläggande av vattenledning vid flygfältet för 21 000 euro.   

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »