Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 31 augusti, 2017 - 14:05Uppdaterad: torsdag, 31 augusti, 2017 - 14:07
  • Klinikchef Christian Johansson säger att man i och med förändringen blir bättre att se til helheten, vilket gynnar barnen. Foto: Tua Åström

BUP och barnkliniken går samman

Från och med i morgon går barn-och ungdomspsykiatriska mottagningen BUP och barn och ungdomskliniken på ÅHS samman. Tanken är att skapa nya möjligheter att samordna vården.

Det finns redan ett samarbete och för patienterna kommer inte några förändringar att märkas av ännu.

-Vi informerar tydligt när förändringar sker, nu startar vi bara upp processen, säger Christian Johansson, klinikchef på barn- och ungdomskliniken.

Enligt honom ska en patient nu inte behöva välja om det är somatisk eller psykiatrisk vård man behöver om man till exempel söker hjälp för långvarig huvudvärk eller magont, utan målet är att skapa en väl sammanhållen vård som omfattar alla aspekter av barnet.

-Förhoppningen är att vi ska bli bättre på att se till helheten och på så sätt kunna priritera den behandling och de insatser som är bäst för familjerna, säger Christian Johansson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »