Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 13 oktober, 2021 - 16:02Uppdaterad: onsdag, 13 oktober, 2021 - 16:45

Debatten i lagtingssalen “är oftast ett spel för galleriet”

Debatten i salen är oftast ett spel för galleriet och inte sällan populistisk med enkla lösningar i komplexa frågor.

Det uttrycker Jörgen Strand (MSÅ) som har minst antal anföranden under mandatperioden hittills. Men han vill inte ställa upp på en intervju för att svara på några frågor om det.
De fem stycken lagtingsledamöter som har haft minst anföranden i lagtinget under denna mandatperioden är Jörgen Strand, Jan Salmén (C), Lars Häggblom (Ob), Mika Nordberg (MSÅ) och Roger Nordlund (C).
Alla dessa fem är med i regeringskonstellationen och menar att man diskuterar beslut och driver sin politik i partigrupperna, i fempartimöten eller i samråd med landskapsregeringen.
- Det skulle vara väldigt konstigt om jag skulle föra fram min politik och en annan från Centern skulle föra fram sin politik och vi skulle debattera i salen. Den slår vi fast på Centerns möte och sen håller vi oss till det, säger Jan Salmén.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »