Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 30 oktober, 2017 - 05:40Uppdaterad: måndag, 30 oktober, 2017 - 05:44
  • Pafs marknadsföring i Sverige kan påverkas av en ny dom från HFD i Sverige. Foto: Owe Sjöblom.

Dom i Sverige påverkar Paf

Högsta förvaltningsdomstolen i Sverige ger Kammarätten rätt om att företag i Sverige måste sluta publicera reklam för utländska spelbolag och det kan påverka Ålands penningautomatföreing, Paf.

- Läget är fortfarande lite ovisst för oss eftersom vi inte vet hur lotteriinspektionen kommer att agera i den här frågan och hur medierna resonerar, säger Anders Sims, kommunikationschef på Paf.
Paf har ökat sin marknadsföring i Sverige och har några nya kampanjer på gång som riktar sig till den svenska marknaden, men hur det blir med dem är nu osäkert, enligt Sims.

Beslutet från HFD innebär att domarna från kammarrätten mot företagen Clear Channel, som på reklamtavlor gjort reklam för ett utländskt spelföretag, och företaget nyheter24, som på sin hemsida publicerat länkar till ett utländskt företag nu tvingas upphöra med att annonsera för utländska spelbolag, skriver Sveriges radio på sin hemsida. Om de fortsätter marknadsföra utländska spelbolag riskerar de vite.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »