Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 26 oktober, 2017 - 15:25Uppdaterad: torsdag, 26 oktober, 2017 - 16:16
  • En 47-åring skrev hotfulla saker på sociala medier, nu har han dömts för olaga hot. Arkivfoto: Malin Lundberg.

Döms för hot mot lagtingsledamot

En 47-årig man har dömts till 35 dagsböter på totalt 700 euro för olaga hot mot Åländsk demokratis lagtingsledamot Stephan Toivonen samt en annan person.

47-åringen har i en öppen gruppdiskussion på sociala medier hotat att misshandla Toivonen och den andra personen och se till att duon försvinner. ”Egenkära nazister och rasister bör utrotas fortast möjligt förrän dom får en chans att föröka sig”, har mannen till exempel skrivit i gruppdiskussionen.

Mannen erkände gärningen men bestred Toivonens och den andre personens ersättningsyrkanden på 1000 respektive 750 euro. Mannen menar att allvarligheten av skriverierna måste bedömas som minimala.

Tingsrätten fastställer att mannen ska betala 200 euro var i ersättning åt målsägandena för lidande. När man fastställt beloppet har man beaktat att det inte funnits något överhängande hot om allvarligt våld, sättet på vilket hotet framförts samt gärningsomständigheterna i övrigt.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »