Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 27 augusti, 2024 - 06:08Uppdaterad: tisdag, 27 augusti, 2024 - 07:53
  • Vinterväglag rådde när olyckan skedde. Arkivfoto.

Fick böter efter farlig omkörning 

En man i 60 års-åldern döms av Ålands tingsrätt till dagsböter efter att ha gjort en omkörning med en lastbil som orsakade att en kvinna tvingades köra i diket för att undvika kollision. 

Det var i januari 2022 som mannen körde en lastbil med släp på Sundsvägen i Finström. Han gjorde då en omkörning av en hjullastare vid ett backkrön och i en kurva. Vägen var vid tidpunkten våt av snömodd. 

Innan omkörningen var klar kom två personbilar i möte och de tvingades tvärbromsa och väja till höger för att undvika kollision. Den första bilen stannade helt och den andra bilen tvingades köra ner av vägen till höger för att inte krocka med den första bilen. 

Föraren av lastbilen erkände att han gjort så som åklagaren framfört och döms av tingsrätten till 90 dagsböter på sammanlagt 810 euro. Han ska även betala 80 euro i brottsofferavgift och ersätta målsägande med 35 euro i rättegångskostnader. 

Domen har inte vunnit laga kraft.   

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »