Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 3 september, 2024 - 15:45Uppdaterad: tisdag, 3 september, 2024 - 16:04
  • På kartan syns var Finström skulle vilja ha en trafiktunnel. Foto: Finströms kommun.

Finström vill att ny väg byggs under Nya Godbyvägen

Kommunstyrelsen i Finström anhåller om att landskapsregeringen bygger en underfart under Nya Godbyvägen, så att östra och västra delen av Godby knyts samman på ett bra sätt.  

Önskemålet är att en trafiktunnel skulle byggas från Godbyvägen, lite norr om korsningen Godbyvägen-Knappelgränd till Bolvägen på östra sidan av Nya Godbyvägen.

Kommunstyrelsen menar att behovet av att knyta ihop Godbys östra och västra del har ökat i och med att området Bergshägnan på östra sidan har detaljplanerats. När det är fullt utbyggt kan det omfatta bostäder för över 100 personer.

Aron Lundström, teknisk chef i Finström, säger att underfarten helst skulle göras för bilar, men att behovet även finns för den lätta trafiken och att man därför vill få igång en diskussion med landskapsregeringen.  
  – Vi har trafikfrågor som behöver lösas för att Godby ska kunna utvecklas och vi vill bli behandlade på samma sätt som andra kommuner har blivit i liknande ärenden tidigare, vad gäller finansiering och så vidare, säger Aron Lundström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »