Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 5 juli, 2024 - 07:11Uppdaterad: fredag, 5 juli, 2024 - 08:16
  • Mariehamns stadsbibliotek. Arkivbild.

Fler besökare och lån på Stadsbiblioteket under årets första halvår

Antalet besökare och lån på Mariehamns stadsbibliotek ökade under första halvåret av 2024. Det skriver Mariehamns stad i ett pressmeddelande. 

Totalt besöktes biblioteket av 85 400 personer – vilket är 7 000 fler än föregående år. Även antalet lån ökade och uppgick i år till 89 000, vilket är 1 500 fler än i fjol. 

Lånen är nu uppe i samma nivå som innan coronapandemin. Men besöken är fortfarande färre än innan 2019. Framför allt är det lånen av barnlitteratur som ökar. 

– Återhämtningen är glädjande och vi hoppas att trenden fortsätter, skriver Fredrika Sundberg, kultur- och fritidschef för Mariehamns stad. 

Filmen om Stormskärs Maja har ökat intresset för Anni Blomqvists romaner och boken var den mest lånade romanen av en åländsk författare. På andra plats hittas Lucas Hermans Udda fåglars ö och på tredje plats Sebastian Johans Döden och Kerstin. 

Den mest lånade romanen under perioden januari till juni 2024 var Vilseledaren av Viveca Sten. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »