Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 9 februari, 2017 - 06:31

Förlorar pengar på Hummelvik-status

Förlorade intäkter på 30.000 euro blir konsekvensen för Sandösunds Resort och camping om landskapsregeringen inte tar tillbaka sitt beslut att omgradera Hummelvik färjehamn till ändhamn på den norra linjen.

 Det skriver Sandösunds ägare Olof Salmi i ett brev till landskapsregeringen och lagtingets finans- och näringsutskott. Beräkningen grundar sig på fjolårets bokningar till anläggningen.

Beslutet av infrastrukturminister Mika Nordberg, moderat, strax innan jul att gradera Hummelvik till ändhamn, innebär att det inte går att förhandsboka en färjeresa dit från ändhamnen på rikssidan, Osnäs. En väg som en del av Sandösunds gäster tagit hittills. Enligt Olof Salmi avstår företaget från en planerad nybyggnation för att ytterligare handikappanpassa anläggningen ifall inte ministern tar tillbaka sitt beslut. Och det har Mika Nordberg tidigare sagt till Ålands Radio att han inte gör.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »