Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 28 november, 2023 - 16:27Uppdaterad: tisdag, 28 november, 2023 - 17:17
  • Allt talar för att det blir en gemensam räddningsmyndighet. Arkivbild.

Gemensam räddningsmyndighet ser ut att bli verklighet – endast Geta kvarstår

Åland får troligen en gemensam kommunal räddningsmyndighet vid årsskiftet.  

Femton av sexton kommuner har godkänt det framtagna avtalet för räddningsmyndigheten, endast Geta kommun kvarstår. Getas kommunfullmäktige sammanträder på onsdagskvällen och har då godkännande av avtalet för räddningsmyndigheten på dagordningen.  

På en presskonferens ordnad av Mariehamns stads stadsmiljösektor på tisdagen framkom att en ny organisation för räddningsmyndigheten finns färdig. Tilltänkt chef för myndigheten är Lennart Johansson.  
Det har genom åren gjorts flera försök för en gemensam räddningsmyndighet på Åland. Senast 2019 försökte kommunerna förhandla fram ett avtal som sedan föll. I dag är Åland uppdelat i två distrikt med varsin räddningschef, Lennart Johansson och Karl Nordlund. Ålands Radio intervjuar dem i våra sändningar under onsdagen.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »