Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 2 februari, 2023 - 05:45Uppdaterad: torsdag, 2 februari, 2023 - 05:45
  • Städprojektet Håll skärgården ren kommer till Åland.

Håll skärgården ren expanderar till Åland

Den riksomfattande miljöorganisationen Håll skärgården ren rf expanderar till hela Åland, det meddelar Ålands natur och miljö rf i ett pressmeddelande.

Föreningens treåriga projekt Städa Åland är snart till ända och projektledaren Kimberly Terry gläds över att arbetet kan få en fortsättning igenom att Håll skärgården ren kommer till Åland.
- Många ålänningar har varit engagerade i projektet Städa Åland och undrat vad som kommer att hända när projekttiden är slut. Nedskräpningen är ett stort problem även på Åland. Det är viktigt att vi alla jobbar tillsammans för att förhindra att skräpet hamnar i naturen och havet, säger hon i ett pressmeddelande.

Håll skärgården rens verksamhetsledare Aija Kaski säger att de tidigare arbetat småskaligt på Åland men att hennes förhoppning är att de nu ska kunna bidra mer aktivt och konkret gällande vattenmiljöfrågor i landskapet.

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »