Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 30 september, 2024 - 06:31Uppdaterad: måndag, 30 september, 2024 - 07:48
  • Barn i rörelse i Valbohallen. Arkivbild.

Heja-kampanjen har besökt skolor

Landskapsregeringens informationskampanj för fysisk aktivitet och hälsosamma matvanor, Heja-kampanjen, har under våren besökt skolor i landskapet och vill gärna göra fler besök. 

Det var i mars i år som landskapet presenterade kampanjen som startskottet för folkhälsostrategin som sträcker sig till och med 2030. 

Landskapsregeringen skickade ut inbjudan till skolorna och ungefär hälften tackade ja till erbjudandet att få mer information om kampanjen. 

– Besöken har medfört bättre insikt om barn och ungdomars samt skolors olika förutsättningar till fysisk aktivitet och aktiv transport, samtidigt som vi haft bra diskussioner kring dessa. Landskapsregeringen vill nu uppmuntra alla skolor som ännu önskar och har möjlighet till besök under hösten för att diskutera fysisk aktivitet att ta kontakt med Hälso- och sjukvårdsbyrån, skriver landskapsläkare Knut Lönnroth i ett pressmeddelande. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »