Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 10 december, 2023 - 14:13Uppdaterad: söndag, 10 december, 2023 - 19:28

Helgfirare fick sova hos polisen

Polisen har haft en del att göra under de senaste dagarna, bland annat överförfriskade helgfirare och trafikkontroller. 

Två personers helgfirande slutade med att de fick sova av sig ruset hos polisen. Under den gångna veckan har det också skett ett flera kollisioner med rådjur.  
På torsdagskvällen delgavs böter till en ung mopedförare som äventyrade trafiksäkerheten på Skarpansvägen i Mariehamn. Samma kväll delgavs också böter till en bilförare, som också lekte med fordonet i trafiken, genom att sladda med bilen på parkeringen vid Sparvägen i Jomala.  

En lastbilsförare delgavs på fredagsmorgonen böter för att lasten var inte tillräckligt surrad och kom i rörelse under färden. Händelsen skedde i Jomala.  

Under fredagen och lördagen skedde ett flertal avkörningar för att situationshastigheten varit för hög. Inga personskador enligt vad polisen känner till, dock fick fordonen materiella skador av olika grader.  

Senare på lördagskvällen anmäldes om misstänkt rattfylleri i Eckerö. Polisen påträffade föraren och denne är nu misstänkt för grovt rattfylleri. Utredning av ärendet fortsätter. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »