Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 23 juni, 2021 - 16:15Uppdaterad: onsdag, 23 juni, 2021 - 18:21
  • Ingen skolverksamhet i Sottunga skola till hösten. Foto: Rasmus Karlsson.
  • Enligt kommunsekreterare Kennet Lundström ska detta inte påverka ekonomin nämnvärt. Foto: Rasmus Karlsson.

Ingen skolverksamhet på Sottunga i höst

Det inleds ingen skolverksamhet i Sottunga skola till hösten, säger kommunsekreterare Kennet Lundström.

Orsaken är att de två elever som varit anmälda till skolgång dragit sig ur. Enligt Kennet Lundström ska detta inte påverka ekonomin nämnvärt.

- Det var inräknat en del för skolverksamhet i ett bidrag, men det kan dras bort, säger han.

Även om det inte blir någon skolverksamhet används ändå skolutrymmet av lokalbefolkningen.

- Om vi inte har någon undervisning i skolan känns det lite onödigt att vi har en stor och fin skola, men utrymmena används av olika föreningar, gymnastiksalen används och utbildningschefen har kansli där, säger Kennet Lundström.

Sottungas utbildningschef Kerstin Lindholm sade till Ålands Radio i maj att en öppning av skolan skulle kosta omkring 60.000 euro. Det har inte bedrivits någon skolverksamhet i Sottunga sedan juni 2019.

 

Rättelse: Orsaken till att det inte inleds skolverksamhet i Sottunga skola till hösten är att det inte fanns någon lärare som var intresserad av att komma till Sottunga. Det meddelar Björn Rönnlöf, kommunstyrelsens ordförande.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »