Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 20 maj, 2024 - 19:00Uppdaterad: måndag, 20 maj, 2024 - 20:49

Jesper Josefsson om “fulfiske”: “Vi går inte förbi något regelverk”

Det är hårdraget att kalla det vetenskapliga laxfisket för fulfiske.

Det säger närings- och miljöminister Jesper Josefsson med anledning av organisationen Östersjölaxälvar i samverkans ordförande Tomas Johanssons uttalanden i fredags. 
– Vi går inte förbi något regelverk. I beslutet från EU fanns möjlighet till vetenskapligt fiske och det är väldigt kontrollerat hur fisket går till och en viss bestämd kvot, säger Jesper Josefsson. 

Organisationen menar att den nödvändiga vetenskapliga datan redan finns och att det är med det underlaget som EU velat förbjuda fisket. 
– EU har infört förbudet med den data de har men har ändå resonerat att det vetenskapliga fisket är motiverat, säger Josefsson som menar att datan som ska samlas in blir kring lokala förändringar, ny data man tidigare inte haft.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »