Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 30 oktober, 2017 - 12:17
  • Två män stod inför rätta för olaga hot och grovt äventyrande av trafiksäkerheten respektive skjutvapenbrott och grovt äventyrande av trafiksäkerheten i dag. Foto: Malin Lundberg.

Knarkhärveprofiler i rätten igen

Två av de profiler som figurerat i den omfattande knarkhärva som nystades upp i tingsrätten under förra veckan satt i dag igen på de åtalades bänk i Ålands tingsrätt.

Den här gången gällde åtalet olaga hot och grovt äventyrande av trafiksäkerheten för den ena mannen och skjutvapenbrott och grovt äventyrande av trafiksäkerheten för den andre mannen.

Mannen som åtalas för olaga hot skickade mycket grova hot om våld och sexuellt våld till en annan man under en ett år lång period. Han hotade både den målsägande mannen och hans mor men försvarade sitt grova språkbruk med att det är vanligt förekommande svordomar på det språket som användes och att den målsägande mannen även hade hotat honom tillbaka men raderat de meddelandena. Mannen skickade också en film till målsäganden där hans kompis skjuter med ett skjutvapen.

Vapen utan tillstånd

Den andre mannen var åtalad för skjutvapenbrott och figurerar i den film som skickades och som uppfattades som ett hot. Mannen ska ha innehaft vapnet utan tillstånd. Det bestreds av mannen. Han visste enligt sitt biträde inte att vapnet var tillståndspliktigt och menade att han fått det av en vän.

För fort med moped

Bägge männen stod i dag också åtalade för grovt äventyrande av trafiksäkerheten då de i maj i år ska ha kört moped i centrum av Mariehamn i 59 kilometer i timmen då högsta tillåtna hastigheterna var mellan 20 och 40 kilomter i timmen. Den ena mannen bestrider åtalet och menar att han höll sig till hastighetsbegränsningarna, medan den andre medger gärningen men bestrider grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

Dom i de olika fallen kommer senare.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »