Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 26 maj, 2022 - 17:01

Komplicerad process vid trafikstörningar

Det blir ofta en komplicerad process när det är trafikstörningar och varje händelse är unik. Det anser infrastrukturavdelningens biträdande avdelningschef Niklas Karlman i och med de trafikstörningar som uppstått på grund av m/s Alfågelns tekniska problem.

- Bemanningen på transportbyrån och Ålandstrafiken är inte så jättestor. Vi är ungefär sex personer på transportbyrån och fem till sex på Ålandstrafiken, säger han.

Brändös fullmäktigeordförande Jörgen Gustafsson anser att trafiklösningarna borde varit klara snabbare, något Karlman har förståelse för. Det är inte heller alldeles lätt att kasta om färjor hur som helst.

- Vi har möjlighet för det inom våra avtal, men det finns inte färdigt fastställda taxor för det, säger Niklas Karlman.

Trafikstörningarna har pågått sedan måndagen, då en turbin på m/s Alfågeln gick sönder. Just nu hoppas man ha situationen löst till tisdagen 31 maj. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »