Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 17 oktober, 2024 - 05:43Uppdaterad: torsdag, 17 oktober, 2024 - 07:15
  • En halkbekämpningsplan efterlyses av liberalen Joanna Isaksson. Arkivfoto.

Liberal efterlyser plan för halkbekämpning i staden

Liberalen Joanna Isaksson har i en motion till Mariehamns stadsfullmäktige önskat att staden utarbetar en övergripande plan för halkbekämpning.  

Isaksson skriver att invånarna i staden och speciellt de äldre ska kunna röra sig fritt och säkert på stadens gator och att ingen ska behöva isoleras hemma på grund av rädsla att gå ut.  

I motionen efterfrågas alternativ till grus, sand och salt till exempel aska och träflis som används i andra städer på nordliga breddgrader.  

Halkplanen bör också innehålla åtminstone ett helt gångstråk som erbjuder en längre promenad utan risk för halkskador, skriver Isaksson och anser att man här bör komma överens med äldreboenden, äldrerådet och Ålands hälso- och sjukvård om vilka områden som bör prioriteras.

Motionen remitterades till stadsstyrelsen i september och på styrelsens senaste möte remitterades den vidare till stadsmiljönämnden för beredning.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »