Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 23 februari, 2024 - 15:38Uppdaterad: fredag, 23 februari, 2024 - 17:26

LR agerar i skattegränsfrågan – skriver brev till tullverket

Landskapsregeringen uppvaktar nu det svenska tullverket gällande skattegränsproblematiken i handeln mellan Åland och Sverige.

Problematiken bottnar i att det svenska tullverket har sagt upp gränstullssamarbetet med Åland kombinerat med nya tullregler som började gälla vid årsskiftet. Landskapsregeringen har tillsammans med Ålands näringsliv tagit fram ett brev som med åtta punkter belyser de mest akuta problemen i handeln med Sverige. Finansminister Mats Perämaa, liberalerna, tror inte att påpekandena i brevet löser alla problem, men han avser även lyfta frågan inom ramen för Nordiska rådet när de nordiska finansministrarna träffas till våren. 
– Jag tror och vill tro att man ändå har strävat efter att gränshandeln ska fungera, men för vår del kan vi påvisa att det finns bekymmer och då hoppas jag också att man ska göra sitt yttersta för att lösa det, säger Mats Perämaa.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »