Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 16 februari, 2024 - 17:45Uppdaterad: fredag, 16 februari, 2024 - 17:45

LR förbereder alternativa lösningar för skärgårdstrafiken

Skärgårdstrafiken kommer inte att stå stilla om en strejk bryter ut på Nordic Jetline (NJL). Men infrastrukturminister Camilla Gunell (S) kan inte garantera normal trafik.  

– Det kommer att gå färjor men det är inte säkert att det sker sömlöst. Troligtvis blir det märkbart på något sätt, säger hon. 

Camilla Gunell hoppas nu att facken och NJL anstränger sig för att hitta en lösning. En strejk får troligtvis följder för bolaget.  

–Enligt avtalet ska de sköta trafiken så nog kommer det i så fall innebära diskussioner, säger hon.  

Kenneth Bondas, ordförande på Sjömansunionen, är kritisk till hur politikerna skött privatiseringen av skärgårdstrafiken. Camilla Gunell håller inte med om att det missköts, men säger att det har tagit tid att bygga upp kompetensen som en upphandlarorganisation. Landskapsregeringen vill samtidigt utreda möjligheterna till ny organisationsform för skärgårdstrafiken. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »