Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 18 november, 2022 - 07:50

LR påtalar smittskyddsproblem - igen

Det måste vara tydligt och klart vilka uppgifter inom rättsområdet smittsamma sjukdomar hos människor som ska hanteras av självstyrelsemyndigheterna respektive myndigheterna i riket så att individens grundläggande fri- och rättigheter tillgodoses på bästa sätt även på Åland.

Det skriver landskapsregeringen i ett utlåtande till Social- och hälsovårdsministeriet. Yttrandet ges med anledning av att stadsrådet vill göra en ändring i förordningen om frivilliga covid-19-vaccinationer och i förordningen om smittsamma sjukdomar.

I utlåtandet konstaterar landskapsregeringen, vilket man gjort många gånger tidigare, att det ännu inte finns någon överenskommelse om att ändra i självstyrelselagen för att nå en lösning vad gäller smittskyddsfrågorna.
- Det är beklagligt att ärendet inte prioriterats och en lösning hittats, skriver landskapsregeringen i utlåtandet.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »