Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 23 januari, 2018 - 10:53
  • MGF anhöll om att få ta över två badmintonbanor i Bollhalla men fick nej. Bilden är från ÅM ifjol. Arkivfoto: Malin Lundberg.

MGF får inte ta över badmintonbanor

Mariehamns gymnastikförening får inte ta över två badmintonbanor i Bollhalla av BK Smash.

Kultur- och fritidsnämnden höll möte i går och då hörde man MGF varpå man tog beslut.

- I det här läget avslår vi deras anhållan. Först måste man utreda om det finns något likvärdigt alternativ för badmintonklubben i stans andra lokaler, säger nämndens ordförande Barbro Sundback, socialdemokrat.

Sundback säger att förvaltningen som en första åtgärd ska utreda om gymnastiken kan använda lokaler i Idrottsgården som ett komplement till Bollhalla. Det kunde vara en lösning på den akuta utrymmesbrist man har i dag. Men man behöver också hitta en långsiktig lösning eftersom föreningen på sikt vill växa från dagens cirka 600 till 1000 medlemmar. På initiativ av Mariehamn Lawn-Tennis Klubb har en utbyggnad av Bollhalla skissats fram, men det är enligt Sundback ett ganska besvärligt alternativ.

- För det första ligger Bollhalla i Jomala så de har planeringsmonopol och för det andra går en kraftledning över tomten som man inte kan bygga under, säger hon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »