Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 22 oktober, 2024 - 12:45
  • Tre män är just nu häktade för mordförsök. Arkivbild.

Det misstänkta mordförsöket har kopplingar till narkotikautredning – pistolen påträffades i oktober ifjol

Det misstänkta mordförsöket som Centralkriminalpolisen, CKP, utreder i samarbete med Ålands polismyndighet är relaterat till narkotikabrottslighet, uppger undersökningsledare Matti Airaksinen.  

Tre män, två svenska medborgare och en finländare, häktades i april misstänkta för att ha planerat att livet av en man i Mariehamn i oktober 2023. Polisen har även flera misstänkta som ännu inte kunnat påträffats, men Airaksinen ville inte uppge hur många personer det rör sig om.  

I oktober 2023 påträffades vapnet som man misstänker skulle användas till det planerade mordet – en olaglig och fungerande pistol. Polisen har också en mängd andra bevis, förundersökningen är i nuläget 1 600 sidor långt, men växer fortfarande då utredningen fortfarande pågår.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »