Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 12 april, 2024 - 10:02Uppdaterad: fredag, 12 april, 2024 - 11:29
  • På måndag klockan 13.00 sker en traktordemonstration i Mariehamn. Genrebild.

“Morötterna blir inte bättre av att vi fyller i papper” – traktordemonstration på måndag

På måndag kommer en traktordemonstration att äga rum i Mariehamn där jordbrukare vill visa sitt missnöje mot jordbrukspolitiken. 

– Hela Europa är upp och ner. Det här är en solidarisk demonstration med våra yrkesbröder och systrar i Europa. Vi är lika besvikna på jordbrukspolitiken här, säger initiativtagaren Mats Sjöblom

Han berättar att demonstrationen inleds klockan 13.00 på måndag vid parkeringen norr om Select. Sedan körs några varv i Mariehamn innan man återigen samlas på parkeringen runt 15-tiden. 
– Det är bara en massa bestämmelser och krav på oss jordbrukare. Vi känner oss övervakade i princip dygnet runt. Morötterna blir inte bättre av att vi sitter och fyller i en massa papper, säger Mats Sjöblom. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »