Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 2 juli, 2024 - 06:45Uppdaterad: tisdag, 2 juli, 2024 - 10:23
  • Ida Kronholm regisserar Katrina. Arkivbild.

Musikalen Katrina räknar ner inför första föreställningen

Under regi av Ida Kronholm börjar det närma sig premiär för den nya musikalen Katrina. Baserat på romanklassikern har Katrina inte spelats som musikal sedan 1999, men den 17:e juli går föreställningen av stapeln. 

Ida Kronholm beskriver uppsättningen som en ny tappning på musikalen, där musiken gör föreställningen till en musik-teater snarare än en musikal. 

– Musiken får en att gråta, skratta, känna hopp och förtvivlan. Det finns så mycket känslor inbäddade i musiken att de i sig är mer än bara sång, säger Ida Kronholm 

I rollsättningen spelar Erica Back huvudrollen Katrina, och musikalveteranen Therese Karlsson spelar grannen och vännen Beda.  

Ensamblen har fyra föreställningar i Mariehamn, men de hoppas på att öka antalet och sedan fortsätta på en turné i Finland. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »