Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 25 juli, 2024 - 16:06Uppdaterad: torsdag, 25 juli, 2024 - 16:06

Myndigheter till allmänheten under TSR: Tänk på säkerheten

Tänk på säkerheten och ha roligt. Det är polisens, gränsbevakningens och räddningsmyndighetens gemensamma budskap till allmänheten under Tall Ships Races.  

Speciellt inför fartygens avfärd på lördagseftermiddagen, som går under namnet Parade of Sail, så väntas många besökare samlas – både till havs och på landbacken. Tommy Thörnroos på polisen påminner om vikten av att vara ute i god tid och att visa omsorg mot varandra. 

– Om det är en situation där polisen kommer och meddelar att “här får du inte stå” så påminner vi om att den typen av befallningar är förpliktande för var och en, säger han.  

Kim Westman, stationschef vid Ålands sjöbevakning, uppmanar båtförarna att anpassa sin hastighet till fartygens och att se till att ha säkerhetsutrustning ombord. Han påminner också om väjningsplikten till sjöss. 

– Den som kommer från styrbord har förtur, om två båtar möts väjer båda till höger och den som kör förbi en båt är alltid väjningsskyldig för den som blir förbi körd, säger han 

Från räddningsmyndighetens sida förmanas besökarna att tänka på hur de parkerar så att inte tillgängligheten för eventuella utryckningsfordon förhindras.  

– Vi behöver kunna komma fram till olyckor och bränder, säger Karl Nordlund, biträdande räddningschef.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »