Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 25 januari, 2018 - 14:11Uppdaterad: torsdag, 25 januari, 2018 - 16:15
  • Frågan om nattpersonalen på Trobergshemmet är åter aktuell i stadspolitiken.

Nattpersonalfrågan upp i stadsstyrelsen

Förvaltningen har tolkat stadsfullmäktiges beslut gällande nattpersonalen på Trobergshemmet fel. Det anser socialdemokraten Sara Kemetter.

Det var i morse som Ålands Radio berättade att socialdirektören Susanne Lehtinen berättat att ingen sägs upp i nattpersonalen, men att en tjänst lämnas vakant om någon slutar.

På stadsstyrelsens möte i dag tänker Sara Kemetter lyfta den här frågan.
- Stadsstyrelsen har som uppdrag att se till att fullmäktiges beslut följs, därför är det oerhört viktigt att vi diskuterar frågan, säger Kemetter.

Hon säger också att socialnämnden måste äska om budgetmedel om man behöver mer pengar för att behålla antalet nattjänster.
- I och med att fullmäktige har sagt att de vill satsa pengar på nattpersonal så är det ju rimligtvis så att vi skulle ha beviljat pengarna. Men vi har inte haft något ärende där de äskat om medel, säger Kemetter.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »