Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 2 november, 2018 - 17:30Uppdaterad: onsdag, 7 november, 2018 - 09:28
  • Styrelsens budgetförslag måste bantas, ansåg majoriteten i förbundsfullmäktige. Foto: Owe Sjöblom.

Oasenordföranden: ”Jag är förbannad”

Förbundsfullmäktige för kommunalförbundet Oasen återremitterade på fredagen förslaget till budget för nästa år. Efter en omröstning beslöts att styrelsen ska banta budgeten.

- Hammarland och Jomala tycker inte att vi ska satsa på en demensavdelning och Hammarland ville att kostnadsökningen ska vara högst två procent. Jomala stödde och Eckerö lade ner sin röst så det blev återremiss med rösterna 29 mot 33, säger förbundsfullmäktigeordföranden Eva Dahlén.

Enligt Dahlén blir det svårt att banta budgeten så mycket som majoriteten vill och hon undrar om man ens klarar kommande löneökningar om man följer direktiven.

- Jag är förbannad. Vi andra kommuner är väldigt besvikna eftersom vi ser behovet av de satsningar som föreslogs. Var har man tänkt att de sjuka och gamla ska vårdas istället? Det hade man inget svar på, säger Dahlén.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »