Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 18 oktober, 2024 - 14:15Uppdaterad: fredag, 18 oktober, 2024 - 14:51
  • Mika Nordberg, Veronica Thörnroos och Christian Wikström.

Oppositionen vill ha mer information om Axferries – “Omöjligt att få en helhetsbild” 

Oppositionen har för lite information att jobba med när det kommer till Axferries-projektet. Men det är ett steg i rätt riktning att bolaget inte får överta landskapets färjor, anser tre tidigare infrastrukturministrar. 

– Det är roligt att man till den delen lyssnat på oppositionen. Landskapet har inte sagt vad man tänker göra ännu, det är helt omöjligt att få en helhetsbild. Det gör också att det inte går att kritisera på ett ordentligt sätt, säger Christian Wikström (Ob). 

Veronica Thörnroos (PÅ) stämmer in i Wikströms kritik, hon har inte fått veta någonting. 
– Jag har inte fått någon som helst information utom den som framkommit i media. Det här skapar ytterligare osäkerhet för skärgårdsborna som är helt beroende av sin trafik, säger hon. 

Också Mika Nordberg (MSÅ), har varit kritisk till att överföra färjorna till det nya bolaget, hans viktigaste medskick är att regeringen inte ska rusa i väg och testa för mycket. Eftersom den kommande upphandlingen av skärgårdstrafiken blir en tillfällig sådan borde man göra det så enkelt som möjligt, menar han. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »