Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 1 juli, 2024 - 10:46Uppdaterad: måndag, 1 juli, 2024 - 12:35
  • Via MinSkatt kan man kontrollera när eventuell återbäring betalas ut.

På onsdag kommer första skatteåterbäringen

Skatteförvaltningen börjar betala ut skatteåterbäringar för året 2023 i övermorgon, på onsdagen den 3 juli.

Återbäringarna betalas ut under dagen, alltså om pengarna inte syns på kontot genast på morgonen så lönar det sig att kontrollera läget senare på nytt. 

På onsdagen får firmaföretagare, jordbruksidkare och deras makar sin eventuella skatteåterbäring. De hade den utsatta dagen för att deklarera den 2 april. Skatteåterbäringar betalas härefter ut varje månad fram till utgången av året. Majoriteten av finländarna får sin återbäring i augusti eller september.

När skatteåterbäringstiden inleds aktiveras eventuellt också bedragarna. Det har cirkulerat olika slag av falska meddelanden om beskattningsbeslut och skatteåterbäringar i Skatteförvaltningens namn. Meddelandena kan komma som textmeddelanden, per e-post eller telefon. Gemensamt för bedrägeriförsöken är att personen ombeds att ge sina bank- eller personuppgifter i dem, berättar överinspektör Juha Villman från Skatteförvaltningen.  
– Även om en del av de falska meddelandena ser otroligt äkta ut ska man inte klicka på länkarna i dem. I de meddelanden som Skatteförvaltningen skickar finns aldrig några länkar och Skatteförvaltningen ber aldrig om bankuppgifter i ett meddelande, påminner Villman. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »