Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 1 mars, 2024 - 16:18

Personal på NJL kräver chefs avgång – direktören säger att åtgärder vidtagits

“Jag skall komma och slå honom med ett järnrör”. Det är ord som en chef på Nordic Jetline och EW Finland ska ha riktat mot personal enligt ett brev till bolagens ledning.  

I brevet, som undertecknats med “besättningarna ombord på EW:s fartyg” och skickades den 7 februari, krävs chefens avgång och om inget sker övervägs rättsliga åtgärder.  

Anledningarna till personalens missnöje är flera. Enligt brevet har chefen krävt att personal ska bryta mot lagar och förordningar samt förfalska dokument till myndigheter. Det här samtidigt som personalen vittnar om osakligt bemötande och att tekniska problem inte tas på allvar utan följs av hot om eftergifter.  

“Han kallar oss, 'idioterna' som jobbar ombord”, står det i brevet.  

Det framgår också att personen vid ett tillfälle ska ha kastat ett tungt föremål mot en i personalen varför brevskrivarna anser att det “inte längre kan anses säkert” att jobba med honom.  

Ålands Radio har varit i kontakt med tre personer i personalen som bekräftar att flera personer i ledande ställning ombord på bolagens fartyg har undertecknat brevet och att det finns ett utbrett missnöje mot den aktuella chefen.  

Ålands Radio har talat med chefen som hänvisar till bolagsdirektör Oskar Berndtsson som inte vill kommentera innehållet i brevet. 
– Vi har vidtagit åtgärder och hanterar det internt, säger han. 

Vilken typ av åtgärder uppger Berndtsson inte. Chefen är kvar vid sin tjänst.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »