Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 25 juli, 2024 - 15:11Uppdaterad: torsdag, 25 juli, 2024 - 17:35
  • Tommy Thörnroos. Foto: Tomas Tornefjell.

Polisen uppmanar evenemangsbesökare att följa parkeringsregler

Många parkerar sina fordon i strid med parkeringsreglerna och tenderar att missa de rådande parkeringsförbuden när de besöker stadens olika evenemang.

Problemet är så stort att polisen har gått ut med information i sociala medier och på sin hemsida där man uppmanar alla fordonsförare att beakta de gällande parkeringsreglerna. Kommissarie Tommy Thörnroos säger att felparkerade fordon riskerar att försvåra framkomligheten för övriga trafikanter och att stå i vägen när polisen och övrig blåljuspersonal behöver rycka ut. En vanlig felparkering leder till en parkeringsbot på 35 euro. Om fordonet blockerar till exempel en infart så tillkommer en kostnad för bärgning.
 
–  Om man ska ta bilen till något av de stora evenemangen bör man åka i god tid och vara beredd på att behöva gå en bit, säger Tommy Thörnroos.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »