Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 4 oktober, 2024 - 05:47Uppdaterad: fredag, 4 oktober, 2024 - 17:10
  • Polismästare Johan Pawli. Arkivfoto.

Polismästaren välkomnar JO:s granskning  

Justitieombudsmannen har pekat på flera brister i polisens tillsyn av övervakningen av ordningen ombord på kryssningsfärjorna.

Polismästare Johan Pawli välkomnar granskningen och säger att den pekar på två saker som Ålands polismyndighet måste förbättra.  

Dels handlar det om den generella övervakningen av ordningsvakterna ombord. Enligt Johan Pawli krävs här en dialog med rederierna. 
– Om hur vi ska göra det eftersom det inte är tillståndsförpliktigat. De anställer sina ordningsvakter och vi har ingen koll på vilka det är. Det är först en dialogfråga och sedan en övervakningsfråga, säger Johan Pawli.  

Det andra förbättringsområdet handlar om anmälningar av personer som tas i förvar. Även om det är färjepersonalens ansvar att skicka anmälningarna så anser JO att polisen borde ha reagerat på att det inte görs. Med rederiernas hjälp tror Johan Pawli att det här lätt kan lösas.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »