Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 6 juli, 2023 - 16:04Uppdaterad: torsdag, 6 juli, 2023 - 17:28
  • Statsminister Petteri Orpo har fått en tung start. Foto: Statsrådet

Regeringen första tid kan beskrivas som kaos säger statsvetare

Den första tiden med den nya regeringen är något som inte skett inom finländsk politik tidigare. Den första tiden har karaktäriserats av ett stort kaos, enligt statsvetaren Thomas Karv. 

Att en minister tvingas avgå efter tio dagar, är något vi aldrig sett i Finlands historia förut. Och att ett regeringsparti röstar emot en ministers förtroende har vi inte heller varit med om, säger Thomas Karv. 

Han tror att många väljare är oroliga för vart Finland är på väg och undrar om det verkligen var det här som rösterna lades på. 

Lantrådet Veronica Thörnroos tycker det är tråkigt att regeringen Orpo inte får arbetsro för att komma igång med regeringsprogrammet. Hon tycker att röran med avgående näringsminister Vilhelm Junnila är märklig, men att det inte fanns någon annan lösning än att han lämnade sin post. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »