Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 23 juni, 2024 - 20:43Uppdaterad: söndag, 23 juni, 2024 - 20:49
  • Midsommarhelgen beskrivs som normal enligt Ålands sjöräddningssällskap. Foto: Rasmus Karlsson.
  • Stephan Remmer. Arkivbild. Foto: ÅRTV

Relativt lugn midsommarhelg både på land och till sjöss

Både polisen och sjöräddningssällskapet rapporterar om en midsommarhelg som gått relativt lugnt till på Åland. 

– Det har varit en hyggligt lugn helg. En ganska normal midsommarhelg skulle jag säga, säger Stephan Remmer, verksamhetsledare för Ålands sjöräddningssällskap. 

Sjöräddningen hade fem uppdrag under midsommarhelgen som bland annat innefattade en båt med motorhaveri och en båt som fick stopp på snurran mellan Svinö och Degerby. 
– Det är ju inte roligt för de som blir drabbade men vi hade inga tillbud av de allvarligare slagen i år, säger Stephan Remmer. 

Polisen rapporterar om helgen där de jobbat förebyggande och beskriver det som en “relativt lugn midsommar ur polisens perspektiv”. 
Under helgen har polisen gjort cirka 40 ingripanden sedan torsdagskvällen och bland annat registrerat misstänkta brott som skyddande av brottsling, olaga hot, narkotikabrott samt brott mot inreseförbud. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »