Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 28 juni, 2024 - 13:45Uppdaterad: fredag, 28 juni, 2024 - 15:51
  • LR ska se över servicenivån i skärgårdstrafiken. Genrebild.
  • Ida Mann, byråchef på landskapets transportbyrå. Foto: Owe Sjöblom

Servicenivån i skärgårdstrafiken ska fastställas – både turlistor och caféverksamhet utreds

I dag finns det inget som beskriver hur servicenivån inom skärgårdstrafiken ska vara och det vill landskapsregeringen nu ändra på.  

– Vi har ingen lag, förordning eller direktiv som säger vilken nivå vi ska ha på skärgårdstrafiken, utan det är oftast en diskussion om hur turlistan ska se ut, säger Ida Mann, byråchef på landskapets transportbyrå. 

Det är inte bara turtätheten som ska ses över och få riktlinjer, även vilken service som ska finnas ombord ska preciseras mer än vad som finns i upphandlingsdirektiven i dag. 
– I dagens avtal har vi att det ska finnas caféverksamhet, men det är i princip allt. Vi ska titta på hur det här kan tas med och det kommer säkert att påverka framtida avtal som vi skriver, säger Ida Mann. 

Under hösten ska förhoppningsvis förstudien vara klar och att det sedan finns något konkret förslag att börja diskutera hösten 2025.   

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »