Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 2 december, 2021 - 11:49
  • KSt får extra pengar för att sköta skyddshemstjänster. Arkivbild.

"Skyddshemstjänster måste säkras upp"

Skyddshemstjänster och skyddshemmet Tallbacken är så pass viktigt att landskapet behöver gå in och säkra upp verksamheten. Det säger social- och hälsovårdsminister Annette Holmberg-Jansson.

Som vi tidigare berättat föreslås Kommunernas socialtjänst, KST få 200.000 euro i året från landskapet för att tillhandahålla skyddshemstjänster på Åland. Enligt tidigare förslag skulle KST stå för finansieringen av tjänsten, men den politiska viljan har ändrat sedan dess, skriver landskapsregeringen i sitt förslag till ändringar i landskapslag om skyddshem.

-Förut hängde det på vilken kommun man bodde i om man kunde få en betalningsförbindelse till skyddshemmet och det var helt ohållbart. Därför är det nu viktigt att KST sörjer för alla moment så att alla kan få ett jämlikt mottagande, säger Annette Holmberg-Jansson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »