Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 6 juni, 2019 - 06:22Uppdaterad: torsdag, 6 juni, 2019 - 08:36
  • Efter kritik om otillräcklig smärtlindring för de äldre har nu Trobergshemmet fått in den första smärtpumpen. Fler kan tas in senare. Foto Malin Lundberg

Smärtpumpen på plats - idag utbildas personalen

Trobergshemmet har mottagit sin smärtpump och vårdpersonalen kommer idag att utbildas i hur den används.

Det har snart gått fem månader sedan Mariehamns stads äldreomsorg först kritiserades för att inte använda smärtpumpar. Efter kritiken upphandlades en pump som nu alltså sätts in som en av flera metoder för smärtlindring. T.f. äldreomsorgschef Pernilla Karlsson berättar att man senare kommer att utvärdera användningen av pumpen för att bedöma om det finns behov av ytterligare smärtpumpar.

En smärtpump är en apparat som utsöndrar små doser smärtlindrande medicin och en av fördelarna med metoden är en jämnare smärtlindring. Det är dock inte fråga om en automatisering eftersom personal övervakar att pumpen fungerar som den ska.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »