Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 23 maj, 2024 - 20:44Uppdaterad: fredag, 24 maj, 2024 - 09:35
  • Michael Hancock vann prestigefyllt finskt journalistpris. Foto: Johan Ågren

Snöspade till Michael Hancock och Nya Åland 

Michael Hancock och tidningen Nya Åland kammade hem en snöspade när föreningen Tutkiva delade ut de prestigefyllda journalistpriserna under torsdagen. 

Hancock och Nya Åland fick pris i kategorin lokala gräv, där de var en av tre nominerade. Priset fick de för sin granskning av den så kallade barnpornografiläkaren, som tidigare jobbat på Åland och sedermera flyttat till Finland och fortsatt jobba där, trots att han blivit av med sin läkarlegitimation i Sverige. Granskningen visade också på hur svenska och finska myndigheter gör olika bedömningar kring vad som gäller för att beviljas läkarlegitimation. 

Snöspaden är Finlands motsvarighet till svenska guldspaden och delas varje år ut av Tutkiva, föreningen för grävande journalister i Finland. 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »