Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 29 november, 2017 - 11:13
  • Mariegård borde öppnas och bli ett stödboende för äldre, tycker socialdemokraterna i stan. Arkivfoto.

Sossarna vill återöppna Mariegård

Socialdemokraterna vill återigen öppna Mariegård på Neptunigatan för stödboende för äldre.

Det föreslår partiet i en motion i stadsfullmäktige med Barbro Sundback som förste undertecknare. Moderaterna vill i en annan motion, med Roger Jansson som förste undertecknare, att en kartläggning görs av demenssjukdomarnas utbredning och utveckling i Mariehamn. I dag får man höra olika åsikter, vilket gör det svårt för politikerna att se helheten och ta rätt beslut, menar moderaterna, som vill ha en bred och delvis neutral utredning i frågan. Enligt socialdemokraterna ökar behovet av stödboende för personer med demenssjukdomar och rent allmänt ökar antalet äldre där många också uppnår mycket hög ålder. Det gör att behovet av sociala stöd och tjänster ökar. Boendeplatserna inom staden är fullbelagda och därför bör fler öppnas, anser socialdemokraterna, som alltså vill att Mariegård åter öppnas för det här ändamålet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »