Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 6 juni, 2024 - 17:43Uppdaterad: torsdag, 6 juni, 2024 - 17:45

Språkfrågan tände duellen mellan Nilsson och Eckerman

EU:s migrationspolitik, svaga opinionssiffror och garantin för en svenskspråkig kandidat i parlamentet var frågor som behandlades under Ålands Radios avslutande EU-valsduell mellan kandidaterna Jessy Eckerman och Anton Nilsson.

– På söndag har vi chansen att se till att det faktiskt blir en svenskspråkig i det här parlamentet, sa Anton Nilsson som ställer upp för SFP.

Anton Nilsson beklagade sig över att de socialdemokratiska parlamentarikerna från Finland inte har en hemsida som kommunicerar med sina svenskspråkiga väljare och att att en majoritet av kandidaterna på listan inte kan föra sig på svenska.

Jessy Eckerman lyfte fram att det finns goda svenskspråkiga kandidater vid sidan av henne på SDP:s lista och att de också har väldigt goda kontakter med de svenska socialdemokraterna i EU-parlamentet.

– Det här med svenska språket är ju en fråga som ålänningar kanske kan ta en funderare på, kontrade Jessy Eckerman som ställer upp för SDP.

I duellen fick båda två ställa en egen fråga till sin motkandidat.

Jessy Eckerman tog fasta på SFP:s samarbete med Sannfinländarna i riksdagen och ville veta hur stor chansen är att SFP håller sig borta från liknande rörelser som inte är så Ålandsvänliga i Europaparlamentet.

Anton Nilsson å sin sida önskade veta vad Jessy Eckerman vill göra konkret på EU-nivå för att underlätta skattegränsen för ålänningarna.

Hur de svarade kan du höra i klippet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »