Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 4 juni, 2023 - 21:00Uppdaterad: söndag, 4 juni, 2023 - 21:00

Större bilar, sämre framförhållning och stora infra-jobb ställer till bokningsläget för Ålandstrafiken

Under våren och försommaren har flera av turerna, speciellt på Södra och Norra linjen varit fullbokade. Större bilar, sämre framförhållning och stora infra-jobb ställer till bokningsläget för Ålandstrafiken.

Rainer Juslin (Lib), som själv bor på Föglö, är en av dem som uttryckt oro bland annat i en insändare i Nya Åland. 
- Med tanke på sommaren är jag särskilt orolig eftersom de som har fritidshus kommer ut till sina stugor, säger Juslin. 

På Ålandstrafiken bekräftar man att bokningskapaciteten är begränsad, men enhetschef Gilla Karlsson menar ändå att de som vill åka ofta får det ordnat på annat sätt. 

Under våren och försommaren har det varit många större infrastrukturella arbeten i skärgården som ätit på personbilskapaciteten. Utöver det har fordonen blivit större och resenärerna spontanåker mer än tidigare. 
- Då kan man bli besviken om man upptäcker att det inte går att boka en tur om ett par dagar eller nästa dag, säger Karlsson. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »